Millaista työtä arkkitehtitoimistoissa tehdään?

Suomalaiset arkkitehtitoimistot toimivat laajasti rakentamisen ja kaupunkisuunnittelun kentällä. Arkkitehtitoimistot voivat tehdä erikokoisia hankkeita esimerkiksi kaupunkisuunnittelun parissa tai suunnitella rakennuksia eri käyttötarkoituksiin.

Iso osa suunnittelutyöstä tehdään digitaalisesti ja tietomalleja käyttäen. Ne ovat kuitenkin vain välineitä tavoitteen saavuttamiseen. Tärkein osa työstä on ideointi, toiminnallisuuksien ja kokonaisuuksien pohtiminen. Tähän työhön tarvitaan kokemusta, eläytymistä tiloihin sekä asiakkaan arvoihin ja tarpeisiin.

Miten löydän sopivan arkkitehdin?

Jäsentoimistomme esittelevät suunnittelukohteitaan omilla verkkosivuillaan. Työnäytteet antavat kuvan toimiston aiemmista suunnittelukohteista, mahdollisista painotuksista ja tyylistä. Uudis- ja korjauskohteet suunnitellaan aina asiakkaiden tarpeiden mukaan sijainti ja ympäristö huomioiden.

Suomalaisten arkkitehtitoimistojen töitä:

Finnish Architeture Finder – appi.

Arkkitehtuurin tiedotuskeskuksen suomalaisen arkkitehtuurin hakuportaali:

http://navi.finnisharchitecture.fi/en/

Etsitkö arkkitehtisuunnittelijaa pientalolle tai muulle pienelle kohteelle? Tutustu Suomen arkkitehtiliitto SAFAN “Omaan kotiin” – julkaisuun, josta löydät näihin kohteisiin erikoistuneita suunnittelijoita.

Omaan kotiin -julkaisu

 

Ajankohtaista
arkkitehtuurista