Mitä vihreä siirtymä alallamme merkitsee ja miten se vaikuttaa arkkitehtitoimistoihin?

TULE MUKAAN!

Ensimmäinen ATL Meet järjestettiin syksyllä 2022 ja se sai osallistujilta loistavat palautteet. Tällaista tapahtumaa oli jäsentoimistoissamme kaivattu. Meet järjestetään taas syksyllä, tällä kertaa Tampereella, ja se kokoaa arkkitehtitoimistot ympäri maan yhteen ajankohtaisten aiheiden äärelle! 

Tapahtuman kohderyhmänä ovat arkkitehtitoimistojen johto, omistajat ja osakkaat, pääsuunnittelua tekevät ja projektipäälliköt.

Tänä syksynä Meetissä käsitellään vihreän siirtymän merkitystä ja vaikutuksia arkkitehtitoimistoihin, ja pohditaan sitä, miten arkkitehdit voivat saavuttaa lisää jalansijaa muutoksen kynnyksellä.
Vihreällä siirtymällä tarkoitetaan muutosta kohti ekologisesti kestävää taloutta ja kasvua, joka ei perustu luonnonvarojen ylikulutukseen ja fossiilisiin polttoaineisiin. Kestävä talous nojaa vähähiilisiin sekä kiertotaloutta ja luonnon monimuotoisuutta edistäviin ratkaisuihin. Se tarkoittaa, että rakentamisessa ja rakennetussa ympäristössä myös suunnittelun ja suunnittelijoiden merkitys tulee kasvamaan. 

Päästöjen vähentämiseksi tarvitaan teknisesti toimivaa ja taloudellisesti järkevää sääntelyä, jolla on suora vaikutus uuden suunnitteluun ja vanhan korjaamiseen. Vihreän siirtymän myötä eri alojen toimijoiden on huomioitava sen vaikutukset poliittiseen päätöksentekoon, uuteen lainsäädäntöön sekä hankkeiden rahoitukseen unohtamatta inhimillisiä tekijöitä ja kulttuurista muutosta. 

Vihreä siirtymä luo uusia tarpeita ja ratkaisuja synnyttäen kasvua ja uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Samalla kehittyy uutta osaamista, jolle on kysyntää myös kansainvälisillä markkinoilla. Tämä osaaminen kokonaisuudessaan parantaa Suomen vientiteollisuuden kilpailukykyä, jossa arkkitehdeilla on merkittävä rooli ja rajattomasti liiketoimintamahdollisuuksia.

Konferenssipäivän ohjelma julkaistaan pian!

Jo nyt voimme paljastaa, että aloitamme Meetin yhteisellä illallisella ja iloisella illanvietolla keskiviikkoiltana 4.9. Ravintola Tillikassa. Konferenssipäivä 5.9. onkin täyttä asiaa aamusta myöhäiseen iltapäivään päättyen cocktail- ja verkostoitumistilaisuuteen.

 

Tästä voit tutustua aiempiin Meeteihin:

2023 ATL Meet Helsingissä

2022 ATL Meet Turussa

Lipunmyynti tapahtumaan on avautunut, 
tule mukaan Super Early Bird -hintaan!

Osta liput tästä

Super Early Bird -hinnat voimassa 30.4. saakka:

ATL:n jäsenille 350 e (norm. 410 e)
Muille 420 e (norm. 495 e)

Ryhmävaraukset (ryhmä väh. 5 osallistujaa): heli.vilmi(at)atl.fi

Kuvassa Matti Kuittinen ja Sergej von Bagh Meetissä 2022.

 

Kiinnostuitko tapahtumasta ja mahdollisesta yhteistyökumppanuudesta?

Tämä on loistava tilaisuus tavata päättävässä asemassa olevia arkkitehteja!

Tutustu kumppanimahdollisuuksiin, kolme paikkaa on vielä vapaana:

 

ATL MEET 2024 – KUMPPANIPAKETIT

TAPAHTUMAA MAHDOLLISTAMASSA

 

 

KULTAKUMPPANI

 

HOPEAKUMPPANI

 

NÄYTTEILLEASETTAJAT

 

UTU Oy