Ajankohtaista » Lehdistölle » Lehdistötiedotteet » Asuntoarkkitehtuurin konkari Arkkitehtitoimistojen Liiton johtoon

Asuntoarkkitehtuurin konkari Arkkitehtitoimistojen Liiton johtoon

Lehdistötiedote

10.12.2009

 

 

Asuntoarkkitehtuurin konkari Arkkitehtitoimistojen Liiton johtoon

 

Arkkitehtitoimistojen Liitto ATL valitsi syykokouksessaan uudeksi puheenjohtajakseen pitkään asuntoarkkitehtuurin alalla vaikuttaneen Asko Takalan (Kirsti Sivén & Asko Takala Arkkitehdit Oy). Hallituksen uusina jäseninä aloittaa myös kaksi nuoremman polven arkkitehtia: Ilkka Salminen (Verstas Arkkitehdit) ja Jussi Murole (arkkitehtuuritoimisto b & m).

 

-          Hyvä ympäristö ja laadukas rakentaminen edellyttävät osaamista kaikilta osapuolilta: sujuvaa ja taitavaa suunnittelijayhteistyötä, ammattitaitoista toteuttamista ja ylläpitoa, punnittua kaavoitusta ja  rakennusvalvontaa, osaavaa rakennuttamis- ja tilaajakulttuuria - ja ennen kaikkea vaativia käyttäjiä, jotka tietävät mitä tahtovat, Asko Takala painottaa.

 

Asko Takala on työskennellyt erilaisissa suunnittelutehtävissä 1970-luvun lopulta lähtien. Valtaosa viimeaikaisista suunnittelutehtävistä on asuinrakennuksia ja kaavasuunnitelmia, joista suurin osa on toteutettu yhdessä Kirsti Sivénin kanssa ja usein kilpailujen pohjalta. Merkittävimpiin kuuluvat Jyväskylässä rakenteilla oleva Harjunkulman asuinkortteli, Hämeenkatu 31 asuinliiketalo Tampereella (2008), Linköpingiin Ruotsiin toteutettu Lilla Ålerydin puinen asuinkortteli (2005), Nummelan seurakuntakeskuksen peruskorjaus ja laajennus Vihdissä (2005) sekä Kajaanissa käynnissä oleva Kainuun Rajavartioston alueen uudelleenkaavoitus.

 

Ilkka Salminen työskentelee vuonna 2004 perustetun Verstas Arkkitehtien riveissä, joka on nuoresta iästään huolimatta saavuttanut useita palkintoja sekä kotimaisissa että kansainvälisissä arkkitehtuurikilpailuissa. Jussi Murolella puolestaan on ollut yli 15 vuoden ajan arkkitehtuuritoimisto b & m yhdessä Daniel Bruunin kanssa. Toimisto on tunnettu erityisesti kaupunkisuunnitelmistaan,  ja mm. Vantaan Kehäradan viisi asemaa ovat toimiston käsialaa.

 

Tulevana vuonna ATL keskittyy erityisesti rakennushankkeen eri osapuolten – tilaajien, suunnittelijoiden, viranomaisten ja käyttäjien – vastuiden ja roolien selkiyttämiseen.

-          Tutkimusta ja selvityksiä on jo tehty työn taustaksi. Nyt on aika uudistaa tehtäväluettelot vastaamaan nykypäivän rakennushankkeiden vaatimuksia, ATL:n toiminnanjohtaja Vesa Juola linjaa.

 

 

Lisätietoja:

 

Asko Takala, pj, Arkkitehtitoimistojen Liitto ATL

p. 09 686 01 60

asko.takala@arksi.fi

 

Vesa Juola, toiminnanjohtaja, Arkkitehtoimistojen Liitto ATL

p. 09 5844 4201

vesa.juola@atl.fi

 

www.atl.fi